5 години затвор за дупничанин, блудствал с малолетно момиче

Снимка: Infomreja.bg

Престъплението е от 28.02.2020 година и е извършено в къща в Дупница

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Надя Георгиева наложи наказание от 5 години лишаване от свобода за 34-годишния Йордан Е. от Дупница, като го призна за виновен за блудство с момиче, ненавършило 14 години, в условията на опасен рецидив. Подсъдимият е осъждан 3 пъти за кражби.

Престъплението е от 28.02.2020 година и е извършено в къща в Дупница. Съдът призна Йордан Е. за виновен в това, че е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14- годишна възраст / негова малолетна родственица /, като блудството представлява опасен рецидив, за което му налага наказание от 7 години и 6 месеца лишаване от свобода.

Йордан Е. признава всички факти и обстоятелства в Обвинителния акт на Окръжна прокуратура, като делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, без да се разпитват свидетелите и вещите лица, и наложеното наказание се намалява с 1/3, като съдът определя за изтърпяване 5 години лишаване от свобода, при първоначален режим „строг“.

Приспада се времето, през което подсъдимият е бил с мярка „Задържане под стража“, от 02.03.2020 година.

Присъдата, с която Окръжен съд наложи наказание от 5 години лишаване от свобода на подсъдим за блудство с малолетно момиче, може да се обжалва или протестира пред Софийски апелативен съд в 15-дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK