ЕП поздрави Байдън, Туск му благодари

Снимка: Getty Images

"Изходът от вота в САЩ е празник за устойчивостта на демокрацията", написаха в Twitter от "Обнови Европа"

Групите на Европейската народна партия (ЕНП), на социалистите и демократите (СД) и "Обнови Европа" в Европейския парламент са първите, които поздравиха Джо Байдън за победата му на президентския вот в САЩ.

"Изборите бяха напрегнати. ЕНП поздравява Байдън и потвърждава подкрепата си за силна връзка между ЕС и САЩ, основана на най-важните демократични ценности. Ще продължим да работим заедно за мирен световен ред", написаха от партията в Twitter.

СД също поздравиха Байдън и призоваха Тръмп да признае поражението си и да уважи гласа на народа. От групата в ЕП определят победата на демократа като "историческа" и заявяват, че с това Европа печели силен съюзник.

"Изходът от вота е празник за устойчивостта на демокрацията. Изборът на Байдън е връщане към разума", посочват либералите от "Обнови Европа". 

Председателят на ЕНП Доналд Туск написа, че загубата на Тръмп може да се окаже началото на края на тържеството на крайнодесния популизъм и в Европа. "Благодаря ти, Джо", написа ощe Туск в Twitter. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK