27-годишният Иван Пиринлиев от Хаджидимово със забрана да напуска страната

Иван Пиринлиев, снимка: Личен архив

Забрана за напускане на страната е наложена на 27-годишния Иван Пиринлиев от Хаджидимово. В момента се изчаква от столичната болница "Токуда" поисканата от прокуратурата в Гоце Делчев експертиза, която да потвърди или отрече, че настъпилата смърт на 68-годишния Иван Шущарков от Гоце Делчев е вследствие на нанесения му побой от Пиринлиев.

Инцидентът стана на 28 април тази година към 11:39 часа пред хранителен магазин "Екстра" в Гоце Делчев. 

"В момента се изчаква експертизата от болницата, която ще определи дали и кога Иван Пиринлиев да бъде задържан за повдигане на ново обвинение и съответно предаден на Окръжната прокуратура в Благоевград. Въпрос на дни е решаването на казуса", обясниха гоцеделчевски прокурори.

От полицията в града пък заявиха, че според закона без заповед от прокуратурата те не могат да задържат Иван Пиринлиев.

Срещу младия мъж има повдигнато обвинение за нанесена средна телесна повреда над бития от него Иван Шущарков. След настъпилата смърт на неврокопчанина обаче обвинението ще претърпи промяна в зависимост от медицинската експертиза от болница "Токуда", където лекарите се бориха 42 дни за живота на Шущарков.

Ако Пиринлиев се окаже виновен за смъртта на Шущарков, не трябва да има никакво съмнение, че законът спрямо него ще бъде приложен в цялата му строгост, коментираха прокурори и магистрати от Гоце Делчев в отговор на проявения в последните дни голям интерес на жителите на Гоце Делчев и Хаджидимово, които настойчиво питат и изразяват недоволство защо 27-годишният Иван Пиринлиев все още е на свобода, дали забавянето на прибирането му в ареста няма да му помогне да напусне страната или пък да стане мишена на отмъстителен акт от страна на роднини на починалия.

На тези въпроси медията ни получи днес коректни отговори от Районната прокуратура в Гоце Делчев. 

Иначе Иван Пиринлиев бе задържан със заповед до 24 часа в качеството му на извършител на тежък побой над 68-годишния Иван Шущарков още в деня на престъплението и бе освободен от полицейския арест на следващия ден.

Срещу Пиринлиев, който работи в шивашкото предприятие "Пиринтекс" в Гоце Делчев, още тогава бе повдигнато обвинение за нанесена средна телесна повреда по образувано досъдебно производство и му бе наложена забрана да напуска страната. 

Вследствие на побоя Иван Шущарков получи тежка черепно-мозъчна травма и кръвоизлив в мозъка и бе транспортиран по спешност в столичната болница "Токуда". 

Побойникът Иван Пиринлиев не е семеен. В Гоце Делчев и родния му град Хаджидимово той се слави като буен младеж, демонстриращ сила и вмешателство при всякакви скандални ситуации със самочувствие на силовак, тъй като тренирал таекуон-до.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK