27-годишен от Вълкосел се размина на крачка с лек автомобил от лотарията

Асан Мейзинев, снимки: личен архив

На крачка се размина с чисто нов лек автомобил от националната лотария 27-годишният Асан Мейзинев от сатовчанското село Вълкосел. Той бе един от щастливците, които се бореха за лекия автомобил „Ситроен".

За съжаление много малко късмет не достигна на Мейзинев да си тръгне с лукзозната кола, но той е убеден, че рано или късно ситроенът от лотарията ще стъпи на площада в родното му село Вълкосел.

Този път той си тръгна с утешителна награда, с която почерпи приятели и се зарече, че ще продължи да си купува билети до победата.

Освен автомобила, Мейзинев си призна, че мечтата му е да отиде на екскурзия в Дубай. Той е уверен, че щастието и късметът скоро ще го споходят.

За „Националната лотария” той разбрал от баща си, който работи в „Български пощи”.

Асан Мейзинев е с висше образование, но в момента е безработен. Завършил е "Публична администрацция" и "Банково дело".

Мечтае да се реализира според образованието си в България, а не в чужбина. Признава, че е пробвал в доста предприятия и институции, но безуспешно, защото за всяка свободна позиция според него имало предварително избрани хора, дори и такива без необходимото образование.

Въпреки всичко 27-годишният Мейзинев не губи надежда и смята, че ще дойде ден, в който и в България, както в "белите държави", хората ще се оценяват според образованието, знанията и възможностите им, а не по партийни, етнически, роднински, приятелски и други порочни принципи, каквито назначения преобладават във всички институции.

 

Асан Мейзинев, снимки: личен архив
Асан Мейзинев, снимки: личен архив
Асан Мейзинев, снимки: личен архив

КОМЕНТАРИ

tok20:06 - 15.03.2015
dae liv i zdrav cankata
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK