27-годишен от Гоце Делчев с условна присъда за притежание на високорискови наркотични вещества

Снимка: Infomreja.bg

Районен съд Гоце Делчев наложи наказание „лишаване от свобода” за срок от 4 месеца на 27-годиния Димитър Сотиров, след сключено споразумение с прокуратурата. На основание чл. 66, ал. 1 от НК изпълнението му се отлага за срок от 3 години.

Според решението на магистратите Димитър ще трябва да заплати и направените разходи за химически експертизи от досъдебното производство в размер на 439.80 лева .

Районен съд Гоце Делчев призна за виновен Димитър Сотиров затова ,че на 04.05.2015 година, около 20.00 часа в района на шивашкото предприятие „Пиринтекс“, без надлежно разрешително съгласно чл. 32, ал. 1 от ЗКНВП, е държал в себе си не малко количество високорискови наркотични вещества.

Същите със специална наредба са строго забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина.

Според събраните по делото веществени доказателства опасните наркотични вещества намерени в 27-годишният Димитър Сотиров са били смес от марихуана амфетамин и кофеин.

Назначените  химически експертизи доказали, че в намерените видове и количества  високорискови наркотични вещества са съдържали и различен процент тетрахидроканабинол.

Количеството опасни наркотични вещества са предадени на Централно митническо управление София за унищожаване.

 


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK