Град унищожи продукцията в Белишко, Санданско и Гостун (ВИДЕО)

Снимка: Метео Балканс

За унищожена селскостопанска продукция съобщават още в Кочериново и Симитли

Силна градушка удари банското село Гостун. Град имаше и в Белишко и Пернишко.

Унищожена е продукцията в Гостун. Лозята за ударени от падащите топчета лед. В продължение на около час бурята, идвайки от Благоевградско, а преди това от Кюстендилско и Пернишко, се развилня над Банско, Белица, Якоруда и Местенското корито.

За унищожена селскостопанска продукция съобщават още в Кочериново. В санданското село Игралище градушката е с размер на орех. 

В Банско след кратко спиране на валежите, отново започнаха гърмежи и дъжд.

В Белица се съобщава за силен вятър и дъжд. Градушка имаше още в село Полена, а в Сандански улиците заприличаха на реки. Съобщава се за поне 2 паднали дървета. Паднало при бурята дърво има в Кюстеднил.

Силна буря и пороен дъжд в Сандански и региона. Вследствие на проливния валеж, бяха наводнени жилищни и обществени сгради в града и селата. Временно е прекъснато осветлението на бул. “Европа”. Община Сандански започна отстраняването на тежките последици от бурята. Прекършените дървета и свлачища на няколко места са отстранени от уличните платна и движението е възстановено. Падналият ел. стълб на бул. “Свобода” е обезопасен и ще бъде възстановен. Отпушват се шахти с оглед по бързото изтичане на водата. С помпи от противопожарни коли се отводяват приземни етажи и мазета. В момента багери работят усилено в най- тежките участъци на село Вълково и Мелнишкия район. Утре работата по отстраняване на последствията от поройния дъжд продължават, обяви кметът на Сандански Атанас Стоянов във фейсбук. Магистрала "Струма" при Сандански също е под вода.

В Благоевград сигналите, подадени до 112, за наводнени мазета и приземни етажни продължават. Екипи на гражданска защита работят по отводяването.

От ВиК-Благоевград, съобщиха, че причината за "преливането" на шахтите и наводнението на почти всички улици в града, не е канализационната система, а липсата на охранителна такава.

От Дружеството бяха категорични, че въпреки че не е тяхно задължение, те поддържат канавките почистени.

В Благоевград пороят блокира за кратко градското движение заради закъсали коли и улици, а в социалните мрежи благоевградчани нарекоха града Венеция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK