27 дървосекачи мериха сили в "Разложки меч"

снимки: Община Разлог

27 мъже се състезаваха в състезанието за дървосекачи „Разложки меч” под звуците на рок музика. Заместник-кметът на община Разлог Иван Гюров връчи голямата награда моторен трион на Иван Каменов от Берковица.

36-годишният Иван Каменов показа опитност и майсторство, събирайки най-малко наказателни точки и демонстрирайки бързина, прецизна работа с моторен трион и хъс за победа.

Втори се класира Ибрахим Пендев, трети Байрам Абгьов. Трима бяха участниците от Разлог, като от тях с най-добър резултат завърши Петър Белчев.

Състезанието за дървосекачи се проведе за втора поредна година с двойно повече участници от предходната и с двойно повече адреналин за публиката. „Разложки меч” събра на едно място дървосекачи от Разлог, Благоевград, Гоце Делчев, Добринище, Якоруда, Берковица, Търговище, Сърница, Щумен и други населени места от страната.

Участниците се състезаваха в три дисциплините – подготовка на моторен трион, прецизно рязане и комбинирано рязане. Препъни камък за част от участниците се оказа прецизното рязане, където от дървен труп поставен върху дъска трябваше да се отреже шайба, без да се нарани дъската.

Част от участниците натупаха наказателните точки и при подготовката на моторен трион, където трябваше да се разглоби капака, който държи шината,  да се обърне шината и веригата, и отново да се сглоби.

Събитието, което най-често е определяно като „атрактивно”, се организира от Община Разлог и фирма „STIHL”, с подкрепата на ТП „Държавно горско стопанство – Разлог”.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK