Най-грамотните ученици в НУ "Паисий Хилендарски" в Банско

Снимка: Начално училище „Св. Паисий Хилендарски”

Мероприятия за семейна грамотност в Начално училище „Св. Паисий Хилендарски”.

През месец април 2018 г. в НУ „Св. Паисий Хилендарски” - Банско, се проведе пилотно обучение за фасилитатори на семейна грамотност. В него взеха участие 14 учители, психолози, логопеди, социални и специални педагози от ДГ „Здравец”, Дневен център „Здравец” и НУ „Св. Паисий Хилендарски”.

Материалите за обучението са разработени от партньорски организации от Румъния, Словения, Португалия, Македония и България, работещи по програма Еразъм +, проект „Семейната грамотност работи”.

В рамките на обучението участниците се запознаха с основни теоретични аспекти от шестте области на компетентности на фасилитаторите на семейна грамотност и участваха в практически дейности, свързани с планиране, разработване, организиране и провеждане на програми за семейна грамотност.

В началото на учебната година фасилитаторите на семейна грамотност разработиха програми за работа с деца и техните родители. През месец октомври в НУ „Св. Паисий Хилендарски” се проведе „Седмица на четенето”, а през месец ноември – „Седмица на бащата”.

Дейностите за семейна грамотност в НУ „Св. Паисий Хилендарски” продължават.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK