260 самодейци и занаятчии участваха във фестивала "Босилеградско Краище пее и танцува"

Снимки: Борислав Крумов

Завърши Шестият международен фолклорен фестивал ''Босилеградско Краище пее и танцува''.

Организатори на събитието са Центърът за култура ''Босилеград'' и Община Босилеград . Фестивалът беше подпомогнат от проект „Възродените традиции на Краище - фактор за устойчиво икономическо развитие”, финансиран по програма за трансгранично сътрудничество между България-Сърбия 2007—2013, с партньори Регионалната занаятчийска камара  Кюстендил, НЧ „Светлина 1913“ -  село Раждавица и СКЦ "Сурдулица".

По време на феста от кюстендилска страна беше осигурено озвучаване и осветление, като и участието на 260 фолклорни изпълнители и занаятчии от България и Сърбия.

В седемдневния фестивал, започнал на 25 юли, взеха участие общо 1200 фолклорни изпълнители от 40 състава от Сърбия, България, Турция, Македония, Косово и Метохия, Сръбска, Черна гора.

От Кюстендил гости на проявата бяха фолклорни изпълнители от ФА “Родолюбие“, НЧ “Отец Паисий“ с. Багренци, НЧ “Славчо Темкин“ с. Драговищица, Фолклорна група към Клуб на инвалида с. Шишковци, Димана Крумова и Василия Петрова от Фолк Арт, НЧ “Братство“ Кюстендил.

Специални гости на феста бяха Камелия Андреева и Беатрис Кацарова, които са Девойки Кюстендилска пролет 2015 и 2013 г.

 

Снимки: Борислав Крумов
Снимки: Борислав Крумов
Снимки: Борислав Крумов
Снимки: Борислав Крумов

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK