Общинските съветници от БСП – Кюстендил, се включват в борбата с коронавируса

Снимка: Infomreja.bg

Предлагат заплатите им за месец март да бъдат дарени за болницата

В момента се намиране в извънредно положение във връзка с COVID -19. Тази обстановка се отрази и на нашата работа като Общински съвет. На практика през месец март Общински съвет – Кюстендил, не работи.

В тази връзка групата общински съветници от „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ предлагаме спестените средства от непроведеното заседание, както и средствата, предвидени за празника „Кюстендилска пролет“ да бъдат насочени към дофинансиране на покупката на респиратор, която болницата определи като спешна, както и необходимите защитни средства за медицинския и помощния персонал, посочват групата общински съветници от БСП.

В своята декларация, която е изпратена до кмета на Кюстендил Петър Паунов и председателят на ОбС – Кюстендил, Михаела Крумова, общинските съветници посочват, че този нелек и необичаен за всички ни момент финансовата помощ за нашата болница е израз на подкрепа и съпричастност от страна на нас, и като общински съветници, и най-вече като граждани.

Освен това всеки един от нас не само с лични средства, още преди да бъдем призовани за общата кауза от г-жа Крумова, е направил такъв жест и сме убедени, че помага според възможностите си.

Основните отделения в МБАЛ „Д-р Никола Василиев“- Кюстендил, са отделенията по нервни болести, по вътрешни болести, гръдно, по хирургия, по детски болести и акушерство и гинекология.

Нека ръководителят на лечебното заведение, който най-добре познава необходимостта, с предложените средства да осигури защитни шлемове, костюми за многократна употреба, ръкавици, предпазни маски и очила, които да достигнат до всеки един от медицински работник и помощен персонал, посочват още общинските съветници от БСП.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK