26 служители на Община Симитли са тествани, резултатите - в събота

Снимка: Infomreja.bg

Резултатите ще излязат най-вероятно в петък или събота

26 служители на Общинска администрация са изследвани с PCR тестове, след като стана ясно, че имаме човек с COVID – 19, резултатите очакваме най-късно в събота. Това каза за Радио „Фокус” - Пирин кметът на Община Симитли Апостол Апостолов във връзка с информация, която се появи, за служител на Общината, който е с положителен резултат за коронавирус.
 
„Още снощи ми се обадиха здравните служби, че има човек с диагноза коронавирус, настанен в Инфекциозното отделение на МБАЛ - Благоевград. Преди това той е тестван с бърз тест, който е бил отрицателен, но PCR теста е положителен. Следвайки всички мерки, въведени от Националния оперативен щаб, от Регионална здравна инспекция – Благоевград дойдоха в Симитли и направиха PCR тестова на всички лица, които са били в контакт с болния човек. Мисля, че изследваните са около 26 човека.
 
Резултатите ще излязат най-вероятно в петък или събота. След това ще действаме според правилата. Тогава, вероятно от
Регионална здравна инспекция – Благоевград, ще преценят дали ще има нужда общинска администрация – Симитли да бъде поставена под карантина”, каза още Апостол Апостолов.
 
Кметът на Симитли коментира, че за момента изследваните лица не са изолирани, тъй като нито един от тях не е проявил симптоми на болеста. Освен това самият служител, който е дал положителна пробра, от около 10 дни не е ходил на работа.
 
Той уточни, че отделно от това в събота хората, които работят на първа линия като служители в социалните служби, в общинска администрация, както и граждани, които скоро са се завърнали от чужбина, ще бъдат изследвани за коронавирус. „Тук е важно да отбележим, че това тестване, което ще се извърши в събота, е запланувано още миналата седмица. Тоест преди да стане ясно, че имаме човек с положителен резултат”, подчерта Апостолов.
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK