Ремонтират Ученическия лагер на Попови ливади и Вътрешното отделение в неврокопската болница

Снимки: МРРБ

След шестото заседание на Съвместния комитет  за наблюдение по Интеррег – ИПП Програмата за трансгранично сътрудничество България – Македония  2014 – 2020, стана ясно, че в община Гоце Делчев ще стартира изпълнението на още два проекта.

Първият  е „Общото ни минало – път към съвместно бъдеще“.

Той включва извършване на строително-ремонтни дейности на основната сграда в Ученическия лагер, намиращ се в село Попови ливади.

Предвижда се обособяване на Информационно – посетителски център, включително и доставка на оборудване. Общата стойност на проекта е 564 815 евро, от които 247 492 евро са за община Гоце Делчев.

Вторият проект касае Вътрешното отделение в МБАЛ „Иван Скендеров“, в което ще бъдат извършени ремонтни дейности. Ще бъде подновена ВиК инсталацията с акцент икономично и екологосъобразно използване на водните ресурси. Предвижда се също  подмяна на електрическата инсталация и въвеждане на осветление с намалена консумация на електроенергия.

Ще бъде изградена фотоволтаична итсталация за автономно захранване на сградите. Предвижда се и обновяване на санитарните помещения.

Партньор по този проект е Клинична болница в град Щип.

От общо 399 404 евро, за община Гоце Делчев са определени 203 817 евро.

Според Асан Имамов – началник отдел „Устойчиво развитие, програми и проекти“, до подписването на договора трябва да мине около месец, след което ще започне да тече 24-месечният срок за изпълнение на проектите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK