За две седмици са обвинени шестима младежи в Петрич. Шофирали дрогирни

Снимка: Infomreja.bg

В рамките на две седмици Районна прокуратура – Петрич, е внесла обвинителни актове срещу шест лица за управление на моторни превозни средства след употреба на наркотици.

Около 23 ч. на 12.11. обвиняемият И.Х. шофирал лек автомобил „Фолксваген“, по ул. „Полковник Дрангов“ в Петрич, под въздействие на марихуана. Наличието на наркотичното вещество е било установено с техническо средство Drug Test по време на проверка, извършена от автоконтрольор към Районното управление в града.

На подсъдимата скамейка за същото престъпление е изправен Б.А., който по обяд на 18.04. управлявал мотоциклет „Пиаджо“ след употреба на наркотични вещества. Според заключението на съдебно-химическата (токсологична) експертиза в организма на водача е имало кокаин, метаболити и метаамфетамин в концентрация 32 ng/ml.

Обвиняемият П.М. на 20.11., в района на ресторант „Сондата“, по пътя от  Петрич за с. Първомай, бил зад волана на лек автомобил „Пежо“ след употреба на амфетамин.

На 17.11. по ул. „Ат. Маджаров“ в Петрич обвиняемият шофирал автомобил „Опел“ под въздействие на опиати, съдържащи хероин, кокаин и метаамфетамин.

След употреба на марихуана, на 05.11. обвиняемият А.Р. управлявал лек автомобил „Опел“ по ул. „Цар Симеон“ в града.

Около 16:30 ч. на 07.11. при проверка на ул. „Цар Борис III“ в Петрич, е било установено, че водачът на моторното превозно средство – Н.Л., шофирал под въздействие на марихуана.

Освен внесените в съда обвинителни актове Районната прокуратура е постигнала споразумения със защитниците на подсъдимите – Б.И., А.А., Л.Я., К.М., обвинени за шофиране под въздействие на наркотични вещества – кокаин, марихуана, метаамфетамин. Престъпленията били извършени от тях в Петрич.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK