500 лв. глоба за Иван Мицов, пречил на полицаите при задържането на Иван Кременлиев в Гърмен

Снимка: Infomreja.bg

Районен съд Гоце Делчев не уважи жалбата по образуваното дело за отмяна на наказателното постановление, издадено от началника на РУ-Гоце Делчев, и наложената глоба от 500 лева на Иван Мицов от Гърмен.

Съдебният състав потвърди като законосъобразно Наказателно постановление № №688/30.12.2016 година на Началник РУ-Гоце Делчев, както и наложената глоба от 500 лева на Иван Мицов за това, че на 16.12.2016 година, около 17.10 часа на площада пред Общинска Администрация –Гърмен, след направено му устно предупреждение да не пречи на полицейските органи при задържането на лицето Иван Кременлиев, също от Гърмен, Мицов съзнателно е пречел на полиците да изпълнят задълженията си по служба.

От делото за случая, който миналият декември нашумя в Гърмен, става ясно, че още предния ден, на 15.12.2016 година, е била проведена среща между полицейските служители от ПУ –Гърмен, и организаторите на мероприятието-лицата-Кременлиев и Тошев, които заявили, че нямат разрешение от общината за поставянето на коледната елха пред административната сграда.

Всяка година действително на определено място пред сградата на Общинска Администрация –Гърмен, местният инициатилен комитет „Бъдеще за община Гърмен“, в присъствието на жители на Гърмен, издига коледна елха с украса, но след предварително съгласуване с кмета на общината.

Свидетеля Кременлиев и лицето Делян Тошев обяснили на служителите на реда как тази година нямат разрешение, но въпреки това ще поставят елхата.

Така на 16.12.2016 година, виждайки събралото се множество от хора, сред тях майки с малки деца, полицаи от Гърмен, притеснени за обществения ред, се свързали с оперативния дежурен в РУ-Гоце Делчев, и поискали съдействие от колегите си.

На място пристигнали униформени полицаи и на двамата организатори разпоредили устно да не поставят коледната елха, което не попречило на жителите на Гърмен да вдигнат дървото.

Полицаите решили да задържат Кременлиев и Тошев и предприели действия по задържането и извеждането им от тълпата. В този момент жалбоподателя Иван Мицов приближил служителите на реда, хванал за тялото Кременлиев и започнал да го дърпа с цел да попречи на служителите на реда да изведат нарушителя на по-спокойно място.

На Мицов било разпоредено да спре действията си, защото затруднявал полицаите при изпълнение на служебните им задължения, но той продължавал да дърпа Кременлиев, което наложило и задържането на Мицов, като в последствие на същия е било съставено Наказателно постановление с глоба от 500 лева, която бе потвърдена преди дни от състав на Районен съд  Гоце Делчев.

Решението на съда подлежи на обжалване пред Благоевградски Административен съд  в 14 -дневен срок от деня на получаване на съобщението от страните по делото.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK