250 души започват проучвания по трасето на Лот 2 от магистрала "Струма"

снимка: infomreja.bg, архив

Над 250 човека от Дупница и селата ще започнат работа по археологическите проучвания на обектите по трасето на автомагистрала Струма Лот 2.

Очаква се те да стартират работа още от 1-и април тази година, тъй като има вече сключен договор между АПИ и НАИМ-БАН. По този договор се предвиждат разкопки освен в районите на Община Дупница и на територията на община Бобошево и Кочериново.

За територията на Дупница ще бъдат проучени пет обекта, като именно за тях ще бъдат наемани работници от община Дупница. Желаещите задължително трябва да имат лична карта и да са физически здрави, тъй като ще се работи при полеви условия.

Образуването на заплата се изчислява на база 27 лева на ден бруто, като избраните ще сключат граждански договори за различен период от време, в зависимост от времето за приключване на разкопките.

“Това е много хубава новина за нашия град. Всички знаем какъв проблем е безработицата в България и сега се дава възможност на толкова много хора да бъдат ангажирани. Казал съм на екипа в Общината да оказва пълна логистична помощ за разкопките”, обясни кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK