Избраха най-добрите дървосекачи в България

Снимки: ЮЗДП

Петър Вучов от „ДГС Самоков” зае първо място в дисциплината „Комбинирано рязане” в националното състезание за „Най-добър секач”.

Другият представител на ЮЗДП - Личо Личев, от „ДГС Тетевен”, се класира втори в дисциплините „Монтаж на верига” и „Кастрене” и трети в „Прецизното рязане”.

Отборът на Учебно-опитното горско стопанство „Г. Ст. Аврамов“ – с. Юндола, защити шампионската си титла от миналата година. Купата и златните отличия завоюваха състезателите Ибрахим Мандраджи и Мехмед Салих.

Втори в отборното класиране е съставът на Южноцентралното държавно предприятие – Смолян, а трети- тимът на Северозападното държавно предприятие – Враца.

Домакин на атрактивната надпревара тази година беше Югозападното  държавно предприятие.

Състезанието се проведе на територията на „ДГС Самоков”, край село Говедарци и премина при отлична организация и стриктно спазване на правилата за безопасност.

В него премериха сили общо 7 тима с 14 участници от държавните горски предприятия и двете Учебно-опитни горски стопанства в Бързия и Юндола. Надпреварата включва 5 дисциплини според изискванията на правилника за провеждане на Световно първенство – поваляне на дърво, монтаж на верига, комбинирано рязане, прецизно рязане и кастрене. Участниците бяха оценявани от авторитетна 5-членна съдийска комисия с председател доц. Димитър Георгиев от Лесотехническия университет.

За професионалните си умения и майсторство всички участници получиха грамоти и предметни награди, осигурени от фирма „Андреас Штил” ЕООД - един от водещите производители на професионална техника за горския сектор и организатор на състезанието.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK