Над 250 ученици посетиха кюстендилската езикова гимназия в Деня на отворените врати

Снимки: личен архив

Денят на отворените врати в ЕГ "Д-р Петър Берон" - Кюстендил, премина изключително успешно с интерес от над 250 ученици от основните училища в града.

Школото бе посетено от заинтересовани седмокласници от Основно Училище „Професор Марин Дринов“, Шесто Основно Училище „Св. Паисий Хилендарски“, Седмо Основно Училище „Ильо Войвода“, Основно Училище „Даскал Димитри“, Основно Училище „Св. Св. Кирил и Методий“ и Природоматематическа Гимназия "Проф. Емануил Иванов".

Днес, 11. май (петък) от 12:30 часа Езикова гимназия "Д-р Петър Берон" – Кюстендил, ще вземе участие в инициативата „Розите на България“ на Министерство на образованието и науката. Тази инициатива се провежда в партньорство с Министерството на външните работи и съответните дипломатически представителства, Министерството на културата и Държавната агенция за българите в чужбина.

На 11. май 2018 г. на публични и оживени места в чужбина децата, учителите, родителите и други представители на българската общност, съпричастни към българските неделни училища, ще изпълнят едно и също българско хоро. Най-пълно целта на проекта ще бъде постигната, ако хорото се извие на публични/открити, оживени места и в България.

Избраната музика за инициативата е „Празнична сюита“, изпълнена от оркестъра за народна музика на Българското национално радио, хор на Фолклорен ансамбъл „Тракия“ и хор „Космически гласове“, на която ще танцуват всички участници в страната и в чужбина.

Избраният от Езикова гимназия символ е червена роза. Инициативата се ръководи от Весела Русинова - учител по ФВС, а талантите от "Новите майстори", ученици на Езикова гимназия - Габриела, Йордан и Тина са автори на проекта. Цялото събитие ще бъде заснето и от дрон, благодарение на нашия възпитаник Димитър Стоянов. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK