25. април - Ден без асансьори

Снимка: Infomreja.bg

За четвърта поредна година на 25. април се провежда инициативата Ден без асансьори.

Главната цел на Ден без асансьори е да съсредоточи общественото внимание върху значението на физическата активност и да демонстрира колко лесно е да бъдем активни, въпреки натовареното ежедневие.

В инициативата ще се включат хора, компании, организации и институции от десетки държави oт цял свят като символично затворят асансьори и ескалатори и поканят всички желаещи да изберат стълбите. Идеята на инициативата е по този начин да демонстрира важността от физическата активност в ежедневието на всеки един човек.

До сега в Деня без асансьори участие са взимали много фирми, които символично „затварят“ асансьорите, за да насърчат своите служители да използват стълбите.  

Денят без асансьори се организира за четвърта поредна година в България от сдружение BG Бъди активен в последната сряда на месец април. Всяка следваща година участниците в инициативата се увеличават, расте броят и на нейните посланици: институции, медии, обществени личности. През изминалите три години близо 100 000 българи избраха стълбите вместо асансьора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK