247 младежи и девойки в абитуриентска фиеста в Разлог

снимки: Община Разлог

Най–много - 78 абитуриенти, изпрати СОУ "Братя Каназиреви" в Разлог, 63 са зрелостниците от ПГ по ТХТ „Никола Стойчев” - град Разлог. Завършилите средното си образование в ПГ по транспорт град Разлог са 60, в ПГ по МСС Разлог – 41.

Абитуриентите на Разлог дефилираха, като минаваха под арки от балони в цветовете на българския трикольор. По традиция най-обсъждани бяха дамите, които впечатлиха всички със своите рокли. Вечерта на 24-ти май ще остане завинаги в паметта и сърцата на всеки един от 247-те зрелостници.

Със своята младост и красота 247-те абитуриенти преминаха по червен килим под арки с балони. Дефилето на красивите и образовани зрелостници бе наблюдавано от многохилядна публика. Инж. Красимир Герчев - кмет на Община Разлог посрещна абитуриентите от Випуск 2013 година на централния площад, поздрави ги и им подари незабравими празнични илюминации.

Абитуриентите на Разлог блестят и със своите успехи в образованието. Голяма част от тях са начертали своите планове за бъдещето, приети са и ще се обучават във висши учебни заведения в страната и чужбина.

Юлия Дурева, абитуриентка от ПГ ТХТ „Никола Стойчев – гр. Разлог, е приета да учи в университети в Англия и Шотландия, след успешно издържан изпит по IDSL. Тя избира университет в Шотландия, пълният 4-годишен курс на обучението й ще се финансира от Британското правителство.

„Ще уча „Бизнес мениджмънт” в университета в Абърдийн, Шотландия. Университетът е един от 5-те най-стари на острова, а сред преподавателите има и нобелови лауреати. Учебната ми програма е изключително гъвкава и мога да избирам допълнителни предмети. Наред с икономическите предмети, мисля да запиша немска филология”, каза  Юлия Дурева. Амбициозната девойка си пожелава здраве и допълва, че обожава семейството си, приятелите и България.

Сутринта на 24-ти май Разлог изплете венци на признателност на двамата равноапостоли Кирил и Методий. Ученици и учители се включиха в общоградско шествие, което завърши на централния площад на града под съпровода на духов оркестър

В деня на славянската писменост и култура кметът Красимир Герчев награди с плакети и подаръци 17 изявени ученици в науката и спорта. Сред наградените е Спасияна Григорова – Европейска шампионка по таекуондо за 2013 г., Валери Трендафилов – фермер на 2013 г., Милена Георгиева Елчинова и Магдалина Иванова Кьосева за блестящо представяне в VІ Национална олимпиада по история и цивилизация в гр. Благоевград, Анна-Мария Бележкова, отличена в Национален конкурс „Човекът-свободен и независим”, категория „Стихотворение”.

В празничната програма, която събра жителите и гости на планинския град, взеха участие малчуганите от ОДЗ гр. Разлог и възпитаници към Младежки център – Разлог, които със своите песни и танци успяха да зарадват всички.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

viki14:41 - 23.07.2013
mnogo sa hubavi snimkitee
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK