247 души участваха в допитване за “Първите 7 години на България в ЕС”

снимки: Областен информационен център - Кюстендил

По време на изнесените приемни експертите от ОИЦ проведоха допитване сред обществеността в Кюстендил и Дупница и представиха най-знаковите и видими за региона проекти, реализирани с европейски средства. Общо 247 посетители на приемните на ОИЦ-Кюстендил в продължение на три дни получиха отговор на въпроси, свързани с първите седем години на България в ЕС.

Поредицата от изнесени приемни на ОИЦ – Кюстендил започна на първия учебен ден с посещение в гимназия „Христо Ботев” в Дупница. Училището е едно от учебните заведения, ремонтирани по проект, финансиран по линия на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. Експертите от Областния информационен център проведоха допитване сред ученици, които отговаряха на въпроса „Достигнаха ли до Вас европейските средства през първите седем години на България в ЕС”, като половината от  гимназистите отговаряха положително.

Екипът на Областният информационен център продължи допитването в централните градски части на Кюстендил и Дупница. Резултатите от проучването сочат, че приблизително 70% от анкетираните са отговорили утвърдително на въпроса дали европейските средства са достигнали до тях.

Освен участие в допитването и информиране за значими проекти от региона, по време на „изнесените офиси” посетители проявяваха интерес и към новия програмен период 2014-2020 г. и бъдещите оперативни програми в България.

 

снимки: Областен информационен център - Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK