Седмокласниците от ПМГ "Яне Сандански" с едни от най-добрите резултати на външното оценяване

Снимка: Infomreja.bg

За поредна година седмокласиците на ПМГ „Яне Сандански“ показаха висока успеваемост и се наредиха сред малкото училища не само в региона, но и в страната с постигнати много добри резултати при външното оценяване. 

Повече от 2/3 от учениците в ПМГ “Яне Сандански“ са с над 60 точки, което отговаря на оценки над много добър.

Не по-малък е поводът за гордост както за учениците, така и за техните учители от елитната гоцеделчевска гимназия, че сред положилите изпита няма нито една двойка на фона на картината в Пиринско, според която почти няма училище в областта без слаби оценки.

След оповестяването на резултатите се оказа, че ПМГ „Яне Сандански“ е сред 15-те Природо-математически гимназии с ученици, постигнали пълен актив от точки - като Иван Попов, който е сред най-добре представилите се на изпита по български език и литература, където резултатът му е отличен.

Сред най-добре представилите се в областта по български език и математика са Елена Бозукова, Велина Сораджиева, дъщерята на бизнесмена Атанас Телкиев – Мария, дъщерята на един от членовете на УС на фирма „Мекез“ – Саид Капанък – Фатме.

С много силни резултати, които също поставят учениците от ПМГ „Яне Сандански“ и се нареждат в челните места не само в областта, са още Александра Мутафчиева, Найле Гавазова, Асие Чаушева, Диана Иброшева, Благой Байраков, Екатерина Никлева и др. 

"С постигнатите резултати при външното оценяване възпитаниците на ПМГ „Яне Сандански“ н Гоце Делчев достойно защитиха имиджа на учебното заведение, което остава постоянна величина на фона на резкия спад в цялата област, а и в страната", коментираха резултатите от ръководството на гимназията и директора Елка Божикова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK