Открит урок "Умни, красиви и родолюбиви... като БЪЛГАРИ" проведоха в училището в Хаджидимово

Снимки: СУ "Никола Вапцаров"

Впечатляващ открит урок на тема "Умни, красиви и родолюбиви... като БЪЛГАРИ" проведе в края на учебната година с учениците си от 6-и клас преподавателката по български език и литература в СУ "Никола Вапцаров" в Хаджидимово, Заприна Глушкова. 

Урокът определено ще бъде запомнен от учениците, тъй като бе организиран по изключително интересен за начин - чрез състезание между отбори с атрактивни имена като "Ботевци", "Будители", "Хайдути", "Вазовци" и "Родолюбци".

Шестокласниците на Заприна Глушкова показаха на родители, учители и гости как са готвили уроците си в часовете по български език и литература. Урочната практика бе със състезателен характер, а темата на урока бе свързана с изучавания материал от учениците през изминалата учебна година.

Проведената викторина, която протече в три кръга с невероятни разходки "Из българската литература в 6-и клас", "Из българската граматика" и "Проверка на писмените знания на учениците", се оказа забавна и полезна, тъй като преди ваканцията и летните игри учениците опресниха наученото и показаха отлични познания.

След приключване на първите два кръга два от отборите - „Ботевци „и Будители“, които бяха с най-малко точки според регламента, отпаднаха, като към третия - финален кръг, продължиха три отбора – „Хайдути“, „Вазовци“ и „Родолюбци“.

В него учениците показаха своите правописни и пунктуационни умения върху предоставения им текст, пълен с грешки, които те без проблем отстраниха.

Така, в състезанието учениците показаха завидни знания и умения за интерпретиране на учебния материал по български език и литература в 6-и клас, но като във всяко състезание има победител и губещ.

Безапелационни победители се оказаха учениците от отбор „Хайдути“ на 6 „а“ клас, на второ място се класира отборът на „Вазовци", а "Родолюбци" заеха третото място.

"Успешната реализация на уроците се дължи на активното сътрудничество между учителя и учениците, на провокирането на размисли върху учениците. По време на урочната практика не бяха чужди страхът и притеснението на децата. Но потискането на страха от личен неуспех е освобождаване от напрежението и включване в споделено изживяване на търсенето и откриването на отговори и решения в съответната ситуация", коментира за ИНФОМРЕЖА учителката на шестокласниците Заприна Глушкова след проведения открит урок. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK