24-годишна жена пострада при верижна катастрофа на Е-79 при разклона за Бараково и магистрала "Струма"

Снимка: Infomreja.bg

Верижна катастрофа блокира движението по главен път Е-79 край Благоевград. 

Инцидентът е станал към 13:15 часа малко преди разклона за Бараково.

Заради освежаването на пътната маркировка и опасното ляво включване в магистрала "Струма", в участъка се образува колона от автомобили. 

Движението се затруднява допълнително и от интензивния трафик с оглед предстоящите почивни дни. 

Микробус "Ивеко" с кюстендилска регистрация, който превозвал пътници по маршрута Благоевград - Рила, попаднал в задръстването и спрял на опашката. След него се наредили още два автомобила - "Опел Корса" със софийска регистрация и "Хюндай" с кюстендилска регистрация. 

Зад тях се задал движещ се с висока скорост лек автомобил "Фолксваген Пасат" с благоевградска регистрация. Водачът на хюндая видял опасността и завил надясно. Въпреки това пасатът го блъснал отзад, като ударил и спрелия пред него "Опел Корса", който пък от своя страна се забил в пътническия микробус. 

При верижния сблъсък е пострадала 24-годишна жена от Пороминово, която се е возела в пасата. При рязкото натискане на спирачките от водача до нея тя разбила с главата си предното стъкло.  

Транспортирана е в благоевградската болница. 

Временно движението по главния път в отсечката Кочериново - Благоевград се осъществява двупосочно в едната лента и се регулира от пътни полицаи. 

Това е поредната катастрофа при пътен възел "Кочериново". Преди дни строителният министър Лиляна Павлова обяви, че проблемът с рисковия участък ще се реши с изграждане на кръгово кръстовище, което да облекчи влизането и излизането от Кочериново. 

Павлова бе категорична, че инцидентите в района не са заради опасно съоръжение, а заради висока скорост и неспазена дистанция, но призна, че левият завой на главен път Е-79 за включване в магистралата е опасен.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK