24-годишен сатовчанец с бронз в европейската ранглиста по тласкане на гюле в Амстердам (ВИДЕО)

Цанко Арнаудов от Сатовча със завоювания бронз от Европейското първенство по тласкане на гюле в Амстердам, снимки: Личен архив

24-годишният Цанко Арнаудов, който е роден в Сатовча, грабна бронзовия медал на Европейското първенство по тласкане на гюле в Амстердам, Холандия. Той записа лично постижение за сезона от 20.59 метра и се класира трети в европейската ранглиста.

С постигнатия успех на първанството на Стария континент младият атлет даде своята заявка за участие в XXXI Олимпийски игри, които ще се проведат от 5 до 21 август тази година в Рио де Жанейро, Бразилия.

Талантливият българин с корени от Сатовча както на европейското първенство, така и на олимпийските игри ще играе за Португалия, тъй като от 2010 година е с португалско гражданство.

Родителите му Валентина и Росен Арнаудови заминават на гурбет в Португалия със сина си Цанко, който тогава е бил в 4-и клас, припомниха си празнуващите победата му сатовчанци. 

Родното село на европейския медалист буквално изригна в празничен екстаз минути след като снощи видя на живо по телевизиите награждаването в Амстердам. 

Десетки роднини и приятели на семейството от община Сатовча веднага осъществиха живи връзки с развълнуваните родители Валя и Росен, за да ги поздравят за поредния успех на момчето им. 

Екипът на ИНФОМРЕЖА също честити голямото постижение на Цанко Арнаудов и му пожелава успешно представяне на олимпийските игри в Рио де Жанейро.

 

Семейство Арнаудови от Сатовча

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK