В Гоце Делчев започна обновяването на Второ ОУ и ДГ „Калинка“

Снимка: Infomreja.bg

Днес с официални церемонии беше даден старт на строително - монтажни работи по проект „Обновяване на образователната инфраструктура в град Гоце Делчев“. Това са  Второ основно училище „Гоце Делчев“ и  детска градина „Калинка“ в квартал „Комсала“. По същата програма ще бъде обновена и детска градина „Радост“ в квартал „Средна“, но там работата ще стартира с известно закъснение поради забавяне на процедурата. Най-вероятно ремонтът на тази детска градина ще започне през месец май.

На проведената по случая пресконференция  присъства народният представител Богдан Боцев, ръководството на община Гоце Делчев, общински съветници, представители на фирмите – проектанти и изпълнители, директори на детски градини и училища.

В изказването си кметът на общината – Владимир Москов, заяви:

„Съобразихме се с всички законови нормативи, за да няма обжалвания. Надявам се, че ще успеем да изпълним  ангажиментите си и към другото голямо училище в общината – Трето основно училище „Братя Миладинови“. И там ще решим въпроса с обновяването и модернизирането на материалната база. С изпълнението на тези проекти почти на 90% ще модернизираме учебно – възпитателната база в общината. НПГ „Димитър Талев“ е държавно училище, но заради това, че общината е включена в програмата „Региони в растеж“, то също ще бъде обновено.“

Кметът добави още, че след обновяването на образователната инфраструктура следва изграждане на социални жилища в Гоце Делчев и рехабилитация на Дома на културата. Той изрази надеждата, че изпълнителите ще си свършат качествено работата, така, както са правили това и досега, и че ремонтите ще приключат до началото на учебната година.

Проектът се финансира от Оперативна програма „Регионално развитие. Региони в растеж -  2014 – 2020 г.“ Той е на обща стойност 6 186 670 лева, от които 85% - европейско финансиране и 15 % - национално съфинансиране.

Символична първа копка днес бе направена най-напред в Детска градина "Калинка". Там предстои цялостно обновяване и преоборудване на сградата, както и на дворното пространство, където ще бъдат монтирани нови детски съоръжения. Освен това ще се ремонтира изцяло оградата, ще се направи физкултурен салон и зала за тържества, каквито в момента липсват, ще бъдат поставени антипаник брави, ще се обновят слънцезащитните навеси и ще се направи ремонт на съществуващия вътрешен асансьор. Изпълнител на обекта е ТЕХНОСТРОЙ-2018 ДЗЗД. Първата копка, с която официално започна обновяването на детската градина, бе направена от кмета на общината Владимир Москов и председателя на Общинския съвет Ангел Гераксиев.

Във Второ ОУ "Гоце Делчев" също предстои изключително сериозен ремонт, който включва обновяване на цялата сграда и дворното пространство. Освен това ще бъде направена автоматизация на котелната инсталация. Ще се осигури  видеонаблюдение. Спортните площадки ще бъдат обновени по всички необходими стандарти и изисквания, ще се положат и необходимите настилки. Предстои да се направи и разширение на физкултурния салон, тъй като в момента той е недостатъчен за броя на учениците в училището, а освен това липсва актова зала, където да се провеждат чествания и други културни мероприятия.

Изпълнител на строително-монтажните работи във Второ ОУ "Гоце Делчев" ще бъде ГАЛЧЕВ ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД - София.

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

градъ13:16 - 23.03.2019
Всички учителки от селското на 8 март с метли за яхане ха ха ха ха ах аха. Ачо, големо си говедо ха ха хах ахах
Неврокоп18:28 - 21.03.2019
А на селското и Живков купете още овце и говеда, че на тях друго не им трябва. Имат си първо качество учители. Пък и нови снимки да постнат за да се излагат и изпъчат!
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK