Две семейства останаха без покрив след пожар, кметът на Белица им помага

Снимки: Община Белица

Необходими са строителни материали за издигането на нови домове

На фона на коронавирусната епидемия обхванала целия свят, две семейства от ромския квартал „Русовица“ на Белица останаха без покрив над главите си.
 
Развилнелият се пожар в двете съседни къщи на братята Георги Христов Матев и Николай Христов Матев, разположени в най-високата част на квартала в неделя срещу понеделник през нощта, остави без покрив над главите си 10 човека, между които 6 деца и тяхната баба.
 
След направения клип от местния пастор Сергей Кафеджиев – Сарди, който публикува във фейсбук страницата си за пожара и пострадалите 2 семейства с 6 деца, първият човек, който се свързва с пастора е кметът на Община Белица. Радослав Ревански, веднага се включва с парични средства за закупуване на строителни материали за възстановяване на къщите от пожара и апелира всеки, който има възможност да помогне с парични средства или със строителни материали за да може по най-бързия начин пострадалите да продължат нормално живота си.
 
От градовете Белица, Драглище, Якоруда, Гоце Делчев, Разлог вече има изпратени дрехи, хранителни продукти и парични средства, но са необходими още за възстановяване на къщите.
 
„Благодаря на нашия кмет. Господ здраве да му дава и дълги години да ни управлява! Друго си е да имаш кмет зад себе си и да си сигурен в неговата помощ! Благодаря и на тези приятели, които се отзоваха от Белица, Драглище, Якоруда Гоце Делчев, Разлог! За дрехи много и ви моля да изчакате малко. Сега е важно да се построи да има къде да ги слагат. Сега буквално са на пътя нямат все още гардероб. Нужни са материали, за това който има възможност, моля помогнете!", споделя в профила си пастор Сергей Кафеджиев- Сарди.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK