23-годишен обвинен за убийството на Борис Киряков от Гоце Делчев

снимка: infomreja.bg, архив

Повдигнато е обвинение на 23-годишен младеж за инцидента в Студентски град, при който тежко пострада и по-късно почина 24-годишният Борис Киряков от Гоце Делчев, съобщи vesti.bg. То е за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.

Обвиненият Л.Д. е криминално проявен от София, съобщи началникът на СДВР старши комисар Валери Йорданов. Криминалните регистрации на 23-годишния младеж са за кражби, хулиганство и наркотици. От прокуратурата му е взета мярка за неотклонение "подписка”.

Л.Д. е бил задържан днес от криминалисти на столичното Седмо РУП.

Разследването започна на 29 юни, когато чрез тел. 112 ч. в полицията бе получен сигнал за сбиване между посетители на нощно заведение в Студентски град. Изпратените на място екипи установиха, че на паркинга пред дискотеката непознат е ударил с твърд предмет по главата 24-годишния Борис Киряков от Гоце Делчев.

Той бе откаран в болница в кома и с опасност за живота, а на 4 юли късно вечерта почина от нанесените тежки травми.

В рамките на разследването криминалистите са разпитали брата на починалото момче. По думите му в нощта на инцидента те, заедно с двама приятели и момиче, били в заведението - празнували рождения му ден с много пиене.

Под въздействието на алкохола започнали да притесняват момичета от съседното сепаре, които потърсили съдействие от охраната. Била им направена забележка и цялата компания се изнесла от заведението.

На паркинга обаче възникнала свада и сбиване между тях и други непознати, той видял как брат му паднал на земята в безпомощно състояние, а неизвестните избягали.

Разследващите са установили всички охранители в нощното заведение, персонала, както и други свидетели.

Издирени са били и шофьорите на таксиметровите автомобили, с които се оттеглили евентуалните извършители на престъплението, които също потърсили медицинска помощ в столична болница.

Така в хода на разследването криминалистите установили членовете на другата компания – четирима на възраст от 23 до 31 години.

Според техните думи Борис Киряков започнал да се саморазправя с техния познат и замахнал да го удари, а за да се защити, Л.Д. го отблъснал и тогава Борис паднал на земята. /vesti.bg/

 

КОМЕНТАРИ

КРАСИМИР13:28 - 16.08.2012
КРЪВ ЗА КРЪВ !!! АКО НЕ СЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ ЗА ТОЗИ БОКЛУК !!!!!!!!!!!!!!!
Подозиращ09:25 - 12.07.2012
Нали усещате на къде вървят нещата?!? "Нашият човек" Л.Д. си има чадърче и пича си продава свободно дрогата пред заведението. Нали знаете, че никой няма да ви пусне с подписка ако сте извършили убийство!!! А онези четирите момчета заподозрени за бомбата в Петрич, що не ги пускат при положение,че не са наранили човек а циг...н? Л.Д. са го пуснали за да не изпуска клиентелата пред дискотеките. Кой ще продава на тези нашите хубостници - "студентите" дрога. На Л.Д. доживотен, ана този който му прави чадърчето показен разстрел!!!
Пенка01:50 - 12.07.2012
Прав е Гоце ,ако сега Л.Д лъскаше нароведе в затвора нямаше да случи подбкно нешо.
Гоце01:37 - 12.07.2012
Кражби, хулиганство и наркотици и по една свирка е направил на съдиите ,както и подписка от сестра му и леля му, и така се получават нещата.Вместо да облекчава затворнишките нагони от 2008 той ходи по Студентски град,сега му дайте едно мъмрене и да си гледа живота.Както казват два-три милиона Българи всеки ден ,,Няма такава Държава,,

FACEBOOK