23-годишен младеж от Дъбница изпадна в кома, предозирал се с "весел чай"

Снимка: Infomreja.bg, архив

В тежко състояние и дълбока кома е закаран днес по обяд в болницата в Гоце Делчев 23-годишният Алил С. от Дъбница, който изпаднал в безсъзнание на площада в гърменското село. 

Алил е известен в селото и региона наркоман. Той изпазнал в безпаметното състояние, след като се надрусал с дизайнерска дрога, позната сред наркозависимите като "весел чай".

Местни хора от Дъбница станали свидетели на инцидента с младия мъж и веднага позвънили на телефон 112. Екипът на Спешна помощ - Гоце Делчев пристигнал буквално за броени минути. 

Алил С. е настанен в МБАЛ "Иван Скендеров" в тежко състояние. 

За случая е уведомена и полицията.

Миналата седмица в подобно състояние и почти по същото време на деня в болницата в Гоце Делчев са били приети и двама ученици от местна гимназия. Те обяснили, пробвали от въпросния "весел чай", след което се почувствали много зле и потърсили лекарска помощ.

За няколко дни 18-годишните Найден от ромския квартал в Гоце Делчев и съученикът му Ибрахим от гърменското село Крушево, който бил в по-тежко състояние, са се възстановили. Двете момчета след разпит на криминалистите са признали за употребата на наркотика и разказали, че се снабдили с него от заведение, намиращо се в близост до училището им. 

Според разследващи и медици, и трите случая са били идентични, заради което полицаи от Благоевград и Гоце Делчев са предприели съвместни действия за разкриване на канала за разпространението на този вид дрога. 

През последните месеци "веселият чай" се смята за хит сред младежите. Той обаче е с по-силно действие от канабиса и по-скоро се доближава до синтетичните наркотици. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK