23-годишен джигит от Плетена се заби във влекач и мотокар, потроши и пешеходец от Баничан

Снимка: Infomreja.bg, архив

41-годишен мъж от гоцеделчевското село Баничан е настанен по спешност в МБАЛ "Иван Скендеров" към 16 часа вчера след станало половин час по-рано пътно-транспортно произшествие на главния път в село Сатовча. 

Пострадалият пешеходец буквално е потрошен целият. Той е с фрактура на гръден кош, разкъсно-контузна рана на главата, счупен таз, счупен ляв крак и счупена челюст.

От болничното заведение коментираха, че въпреки тежките му травми животът му не е е застрашен.

Отзовалите се на местопроизшествието полицейски служители установили, че пътният инцидент, при който е пострадал 41-годишният мъж, е станал към 15:30 часа на улица “Тодор Шопов“ в Сатовча.

23-годишният И. Кафадаров от село Плетена, управлявайки с висока скорост лек автомобил "Фолксваген Голф", изгубил контрол над возилото и се блъснал в паркиран вляво от пътя влекач "Ивеко", на който се извършвали товарни действия от работници. След това се завъртял и блъснал пешеходеца от Баничан, който стоял на пътното платно.

След като помлял човека, 23-годишният джигит И. Кафадаров от Плетена продължил движението си и се блъснал в нерегистриран мотокар.

За вчерашната катастрофа хората от Плетена и Сатовча коментират, че е цяло чудо, че пострадалият е само един и че няма жертви. Спирачният път на управляваното от младия водач возило е бил над 70 метра. По оставените дири имало дори и остатъци от гумите, което доказва високата скорост, с която автомобилът на младежа буквално е летял по улицата като на състезателна писта.

"Трима са в Сатовча джигитите, сред които е и Кафадаров от Плетена. Те изправят на нокти цялата общественост, като същевременно поставят в опасност живота на много хора и деца", коментират сатовчанци.

Те се питат защо ресорните институции не взимат отношение към тримата каскадьори, които са добре известни на цялото село. И срещу тримата местните хора са подавали многократно жалби както до полицейското управление, така и до общината, но досега реакция и налагане на санкции за озаптяването им няма.

"С притеснение очакваме предстоящите празници, абитуриенските дефилета и балове, защото точно на такива празници те най-много обичат да натискат газта до дупка и да показват способностите си зад волана", споделиха още хората в Сатовча. 

От полицията съобщиха, че пробата за наличие на алкохол в кръвта на водача на лекия автомобил "Фолксваген Голф" е отрицателна.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK