23 години джаз в Банско! Градът посрещна гостите си с музика на световно ниво

Снимка: Infomreja.bg

В продължение на 7 дни празнични ще са всички вечери в Банско

За 23-та поредна година джаз фестивалът в Банско се утвърди като културен феномен в полите на Пирин. феномен – защото съществува без прекъсване, разкъсва стереотипа на всички догми и табута, прави града жив и сърдечен, възражда музиката и живота, който дава тя.

Джазът не е просто джаз, това е култура, стил и хармония между изкуството и живота, ежедневието и празника.

В продължение на 7 дни празнични ще са всички вечери в Банско, тъй като градът ще кипи. 

Както самият организатор на фестивала подчерта – това е събитие, важно не само за курорта, а и за страната, тъй като 7 дни джаз не се случват никъде другаде. Феноменално бе, че тази година, за първи път от 22 лета, джазът започна с дъжд, който по поръчка спря, за да излезе на сцената Хилда Казасян, чийто баща бе увековечен с бюст паметник. Той ще бъде поставен в Банско, а Вили Казасян ще бъде запомнен като приятел, съратник и джазмен, каза д-р Илиев от сцената.

Всяка беда е временна, изкуството и човешкото общуване са вечни – с тези думи кметът на община Банско Иван Кадев откри фестивала. Той благодари на всички за обичта към изкуството, за привързаността към Банско и за човешкото достойнство, което надвива всяка заплаха.

”Банско отдавна е сближено с аргистичния и свободен дух на фестивала и ще докаже за пореден път своя голям потенциал да е притегателен център за култура, туризъм и инвестиции”, се казва в поздравителния адрес на президента Румен Радев, изпратен до организатори, участници и публика на музикалния форум.

Благодарение на съвместните усилия на организатора на фестивала д-р Емил Илиев и домакините от общината, въпреки многобройните и от различно естество препятствия, за 23 път Банско е столица на джаза.

Съпътстващата програма е особено интересна и предлага възможности за прекарване на незабравими летни дни и нощи в изложбени и музейни зали, в арт-галериите на открито, с демонстрации на стари занаяти, с пазаруване на произведени в България изделия и произведения на изкуството.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=INFOMREJA&set=a.3840186596007868

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK