Абитуриенти поеха управлението на Община Банско за един ден

Снимки: Община Банско

Зрелостниците Йоана Божкова и Георги Балев от ПГЕЕ - Банско, управляваха Общината в рамките на един работен ден. Инициативата е на кмета Георги Икономов, за когото работата с младите хора винаги е била важен приоритет.

Точно в 8 часа сутринта той ги посрещна в заседателната зала, заедно със своя екип - заместник-кметовете Асен Кирицов, Ивайло Ръхов и секретаря на Общината Владимир Кушлев.

"Вярвам, че днес в реална атмосфера ще добиете по-ясна представа как функционира една община, нейната структура и какви са механизмите за вземане на решения" - изрази увереност Икономов и представи членовете на екипа си, както и ресорите им.

Кметът връчи символично ключа и печата на Общината на Йоана и Георги и ги въведе в своя кабинет. Там разговорът продължи по същество. Българското национално радио направи пряко включване, в което Георги Икономов разказа за инициативата, а госпожица Божкова и господин Балев споделиха първите си впечатления.

Кметът разведе своите "колеги" и в кабинетите на общината и ги представи на общинската администрация.  Графикът на кмета, деловите му срещи по различни проблеми и проекти, партньорството му с представителите на местната общност - това успяха да проследят в днешния ден двамата млади "управленци", на които Икономов подари книги за спомен от срещата им.

Работният процес предизвика интереса на младите хора и в същото време ги провокира да осмислят личната си професионална реализация, защото една ръководна позиция е колкото примамлива, толкова и отговорна.

В рамките на един работен ден те научиха трите най-важни неща за добрия градоначалник – много здрави нерви, непрекъснат контакт с гражданите, добро познаване на нормативите и екипност в работата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2