Община Дупница набира доброволци

Снимка: Infomreja.bg

Включват се в разнасянето на храни и лекарства, при необходимост

Община Дупница започва набиране на доброволци за осигуряване на социален патронаж на най-рисковата група - възрастните ни съграждани. Според прогнозите на здравните власти, пикът на коронавируса тепърва предстои, а това ще създаде невъзможност на служителите от Общината и социалните структури да поемат всички сигнали и оказват необходимото съдействие.

На този етап екипът от "Патронажна грижа" няма проблем с обработката на услугите за закупуване на хранителни продукти и лекарства за възрастните. За целта, превантивно се прави тази подготовка с набиране на доброволци, които при нужда ще бъдат активирани с дейностите.

За всеки един от отзовалите се, които ще бъдат ангажирани само при възникнала необходимост, ще бъдат осигурени необходимите предпазни средства от Община Дупница.

"Искрено се надявам, че няма да се стигне до момента, в който ще имаме нужда от доброволци. Организация сме направили, имаме два екипа, като при нужда сме в готовност да реагираме с още няколко екипи. Но ако обемът е много по-голям от възможностите ни, тогава ще бъдем принудени да потърсим съдействие у доброволците. Вярвам, че с предприетите мерки, и най-вече с отговорното поведение на всеки един жител на общината, ще се справим с тази епидемия", коментира кметът на Общината, инж. Методи Чимев.

Всеки, който иска да се включи като доброволец и да бъде ангажиран при възникнала необходимост, може да го направи на телефон: 0876 84 43 88 и на електронния адрес: [email protected] като посочи трите си имена, дата на раждане и телефон за връзка. Доброволците могат да посочат и професионални умения, с които също биха могли да бъдат полезни извън описаните.

От началото на седмицата, екипите на "Патронажна грижа" са обслужвали 8 домакинства със снабдяване с храни и лекарства. Всички са възрастни хора, трудноподвижни или с инвалидност, няма потърсена услуга от поставени под карантина.

Община Дупница припомня, че заявки за доставка на хранителни продукти за възрастни хора без близки или карантинирани се приемат всеки работен ден от 9 до 12 часа на тел: 0876 32 10 66 и по мейл: [email protected], а самите доставки се извършват същия ден след 13 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK