Кюстендил е домакин на мачовете от осмия регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2017

Снимки: fancup.kamenitza.bg

Кюстендил е домакин на мачовете от осмия регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2017. Турнирът бе открит от кмета Петър Паунов и футболните ветерани Стефан Михайлов и Евгени Йорданов.

Кюстендилци организираха страхотно посрещане на регионалните полуфинали на Фен Купа 2017. Стотици футболни фенове се събраха на терена на стадион „Осогово“, за да подкрепят своите фаворити и да споделят емоциите на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България. 

Сред гостите имаше множество официални лица, сред които областният управител Виктор Янев и , старши комисар Елиан Стамболийски – директор на ОДМВР-Кюстендил и други. Всички те се качиха на сцената, за да изразят радостта си от това, че Фен Купа отново гостува в града им и да пожелаят успех на участващите отбори.

По традиция, веднага след встъпителната церемония, беше проведен демонстративен мач между два сборни тима на футболни ветерани от града и региона. Капитани на двата отбора бяха Евгени Йорданов и Владислав Стойков, а сред съотборниците им се отличаваха имената на Камен Павлов, Иво Велинов, семейното дуо Камен Павлов (баща) и Ивайло Павлов (син), Даниел Йорданов и Сашо Деянов.

Ветераните направиха страхотно шоу за зрителите с виртуозните си изпълнения. Първият от общо 7 гола в срещата беше дело на капитана на „сините“ Влади Стойков. Изравнителното попадение за „червените“ дойде минута по-късно от Евгени Йорданов, а в края на първата половина съотборникът му Даниел Йорданов увеличи аванса им на 2:1.

Второто полувреме започна с втори гол на Евгени Йорданов и резултатът стана 3:1. В редиците на „сините“ беше и мениджър „Събития“ в „Каменица“ АД Кирил Глушков, който също се разписа и намали преднината на „червените“ на 3:2. Евгени Йорданов побърза да попари надеждите на тима на Влади Стойков и записа хеттрик, а в последните минути на дербито направи и страхотна асистенция на Асен Стоянов, който оформи крайното 5:2 за „червените“. 

След вдъхновяващия мач на ветераните, полуфиналистите на Фен Купа отново „превзеха“ терена. Участващите отбори са общо 32 и са представители на областите Кюстендил, Благоевград и Перник. Общо 64 мача се играят в рамките на уикенда, за да излъчат новия регионален шампион, който ще се класира за националните финали и ще се приближи с още една крачка до голямата награда в 15-тото издание на турнира – посещение на мач на любим футболен отбор в рамките на Европа. 

Настоящият носител на титлата регионален шампион на Кюстендил, Благоевград и Перник е тимът на „Виктория“ (Перник). Момчетата от отбора са участници в турнира вече повече от 10 години. През сезон 2016 те спечелиха първата си регионална титла и доказаха, че с труд и упоритост всяка мечта може да се превърне в реалност.

Тази година „Виктория“ отново са в играта и ще дадат всичко от себе си, за да защитят шампионската титла. Първият им мач от груповата фаза вече е в историята. Техен противник беше тимът на „Евро Инс Благоевград“. Още в първите минути „Виктория“ показаха, че не са изгубили форма през зимата. Първият гол в срещата беше и първият гол от регионалната надпревара. Той беше дело на острието на „Виктория“ Кирил Владов.

Няколко атаки по-късно Владов отново се разписа за 2:0, а в последните минути на първата половина съотборникът му Борислав Родарски реализира изключително зрелищен гол с горна греда след силен боц от далечно разстояние.

През второто полувреме падна само още един гол, отново във вратата на „Евро Инс Благоевград“. Негов автор беше Ангел Владов.  

Ще успее ли някой да детронира „Виктория“ и кой ще е новият регионален първенец ще стане ясно днес, веднага след финалния мач, който започва в 13:00 ч.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK