Наградиха официално ДЮТА „Кюстендилче“ от Балканския шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода“

Снимка: Infomreja.bg

В залата на Община Кюстендил Детско-юношески танцов ансамбъл „Кюстендилче“ при Обединен детски комплекс получи официално златен медал и Гран при "Златен Орфей", съпътстващи титлата Абсолютен балкански шампион по фолклор за 2017 г.

Наред с това талантливите възпитаници на Рангел Маджарски получиха и чек на стойност 1000 евро. Наградите са от VI Балкански шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода” – Хисаря 2017. На награждаването присъства лично кмета на община Хисаря - Пенка Дойкова и президентът на европейската асоциация на фолклорните фестивали Калоян Николов. 

Церемонията уважиха зам.-кметът на Кюстендил Светослав Василев, Нели Петкова - директор на Дирекция „Култура, образование, младежки дейности и спор”, Дима Укалска - началник на отдел „Култура и духовно развитие”, Чавдар Ненов - председател на постоянната комисия по култура в Общински съвет – Кюстендил и директор на Общински театър – Кюстендил и Бойко Малинов - директор на Обединен детски комплекс.

В залата бяха гордите родители на децата от ансамбъла, самите танцьори и хореографът Рангел Маджарски, който не скри вълнението си от получаването на наградите и сподели своето искрено желание за в бъдеще народните танци на бъдат включени в часовете в училище.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK