2:2 в напрегната игра. ЦСКА и Левски завършиха с равен резултат

Снимка: sportal.bg

Отборите на Левски и ЦСКА-София направиха истинско дерби пред близо 30 000 зрители на стадион "Васил Левски". В много драматичен сблъсък от 13-ия кръг на Първа лига, двата тима не успяха да се победят, като завършиха 2:2. Много борба, четири гола, както и голямо шоу по трибуните от "сини" и "червени", украсиха най-посетения мач в родния елит през този век.

Давид Яблонски откри головата сметка в мача в 8-ата минута, а две бързи попадения на Тиаго Родригес (12,15) обърнаха резултата, след което Роман Прохазка (61) оформи крайното 2:2, което до последния сигнал можеше да бъде променено, тъй като и двата състава търсеха само и единствено победата, като си размениха по едно полувреме.

Преди срещата двете агитки имаха големи шествия по пътя към Националния стадион.
Наставникът на "сините" Делио Роси реши да заложи на същите 11, които постигнаха победата с 1:0 над Етър преди седмица. 26-кратните шампиони имаха едва два допуснати гола след идването на италианския специалист, но те се оказаха фатални, тъй като отборът му загуби с 1:2 от Ботев (Пловдив).

Колегата му Стамен Белчев пък бе направил две промени от издънката на "Българска армия" срещу тима на Милен Радуканов. Националите Станислав Манолев и Кристиян Малинов замениха Раул Лое и Енрике Рафаел.

Играчите в синьо започнаха по-силно срещата. Първият удар в мача бе за Васил Панайтов, който стреля слабо във втората минута. 
Агитката на "червените" извади своята хореография, която гласеше: "Нашата крепост!", визирайки Сектор "Г".
В седмата минута Гомес стреля от корнер, а Витаутас Черняускас изби в нов ъглов удар. След неговото центриране Яблонски изведе Левски напред в резултата. Чехът бе оставен сам от Николай Бодуров и с глава, вкара своя шести гол за сезона, както и общо втори във вратата на "червените".

Тимът на Белчев обаче веднага се върна попадението. След центриране отляво, Горанов изчисти с глава на границата на наказателното поле, където Тиаго стреля от въздуха. Коженото кълбо тупна пред Митрев и влезе в мрежата за 1:1.
Буквално след 180 секунди Левски вече губеше. Герой за "червените" отново бе Тиаго, който стреля силно от 25 метра и вкара своя шести гол за сезона, изненадвайки Митрев. Така последният трябваше да вади за втори път топката от собствената си врата.

Този обрат върна самочувствието на доскорошния лидер в първенството, като също така стъписа футболистите в синьо.

Сектор "Б" демонстрира своята хореография в 27-ата минута, когато огромен портрет на Апостола - Васил Левски бе опънат в сърцето на агитката. "Сините" фенове напомниха, че тази година се навършиха 180 години от раждането му в Карлово.

Чисти положения до края на първата част липсваха, а от щаба на двата тима имаха претенции. към Георги Кабаков.

Второто полувреме стартира с една промяна в състава на Роси. Джерсон Кабрал замени имащия проблеми през седмицата Антонио Вутов.

Феновете на "червените" бяха приготвили нова хореография, която гласеше :"Тук ще бъдат и нашите деца", а огромен плакат с входа клубния стадион "Българска армия".

Кирил Десподов смени Манолев, а след продължителна акция на "сините" се стигна до равенство. Милош Цветкович финтира Густаво Кулма, след което центрира, а Роман Прохазка на задната греда отблизо изравни, като се разписа за първи път през тази кампания. Освен това тимът му за първи път върна гол, след като е получил през тези 13 кръга. Интересното е, че през март, когато Левски победи с 2:1, голмайсторите на "сините" отново бяха чехът и словакът. 

Сектор "Б" избухна, като срещата трябваше да бъде спряна за две минути, тъй като нямаше видимост на терена, след като множество факли и димки закриха вратата на Витаутас Черняускас.

Резервата Депсподов стреля с глава в 68-ата минута, но Митрев спаси. Голмайсторът Тиаго бе заменен от Раул Лое, а Жуниор Мапуку влезе на мястото на Сержиу Буш около 20 минути преди края.

Играчите на Роси бяха по-активни, но положения липсваха и перд двете врати, въпреки че привсяка една атака на двата тима, техните сектори ставаха на крака.

Панайтов стреля един далечен удар, а в 90-ата минута гомес можеше да се превърне в герой. Испанецът изпълни един от своите специалитети - свободен удар, но коженото кълбо мина покрай сглобката на вратаря на Литва.

Двубоят завърши справедливо наравно, като и двата отбора бяха изпратени с аплодисменти от своите фенове. Най-големият победител от това дерби е футболът на България, който отново видя 2/3 от трибуните на "Васил Левски" да бъдат изпълнени в мач от родния елит. Атмосферата бе уникална, но точката дава най-голямо предимство на Лудогорец, който остана на върха с 30 точки, а също така е с мач по-малко.

"Червените" записаха трето поредно равенство, но вече 11 мача нямат загуба, като останаха на второ място с 28 точки. Левски пък ще гостува на "Лудогорец Арена", като трети в класирането с актив от 25 точки./Спортал 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK