Безсмъртните сонати на Бетовен скоро в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

На 25 октомври от 19. 00 часа в една от залите на ХГ „Владимир Димитров – Майстора“ музикалният сезон на сдружение „Марин Големинов“ ще представи във втория си концерт безсмъртните сонати на Бетовен.

Проявата е посветена на 190 години от кончината на великия композитор. Концертът ще бъде със специалното участие на Ангел Станков – цигулка и Ростислав Йовчев – пиано.

„Ще бъдат изпълнени три от сонатите на Бетовен, а всички ние знаем, че той е създател на едни от най-хубавите сонати в световната музикална култура“, каза Димитър Божилов – представител на УС на музикално сдружение „Марин Големинов“.

Билетите за концерта са в продажба и могат да се закупят от офиса на музикалното сдружение на ул. „Пауталия“ 5 в Кюстендил. В останалите концерти от цикъла есен – зима 2017/2018 ще бъде представен на кюстендилци големия български композитор Красимир Тасков, който е от града под Хисарлъка.

Предвижда се отбелязване на 40 – годишнината от началото на неговата творческа и композиторска дейност с концерт от произведения на 14 ноември. В началото на декември музикалното сдружение ще представи традиционния си коледен концерт „Зимни импресии“ с участието на артисти от Париж, Прага, София. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK