Възпитаници на Павел Чавдаров ще се представят с концерт пред студентите от пленера „В духа на Майстора“

Снимки: Читалище "Асклепион"

Петя Миленова – студентка в класа по оперно пеене на Националната музикална академия „Панчо Владигеров“, и Александър Петров – ученик в кюстендилската Професионална гимназия по икономика и мениджмънт, са основните имена в афиша на празника „Струмски вечери на изкуствата“, който се организира в с. Шишковци по време на студентския пленер „В духа на Майстора“.

Във вечерта, посветена на поезията и музиката, ще вземат участие и няколко кюстендилски поети, сред които са Георги Славчев и Мирослава Дончева. В двора на къщата в с. Шишковци, в която е живял Майстора, ще прозвучат и стихове на поета Георги Струмски, посветени на големия художник.

В последните двайсет години поетът и неговата съпруга Димитрина Щърбанова прекарваха  всяко лято в селото, в което си бяха купили къща, за да бъдат в атмосферата, дала творческо вдъхновение на Майстора, и шишковчани ги приемаха за свои земляци.

Петя Миленова е ученичка на Павел Чавдаров от паралелката по музика във вече закритата, за съжаление, кюстендилска гимназия „Неофит Рилски“. Като студентка в Музикалната академия тя вече им редица участия в оперни и оперетни постановки.

Александър Петров под ръководството на своя музикален педагог се занимава с поп музика.  Неговите изпълнения направиха силно впечатление на срещата на кюстендилски културни дейци, организирана  в клуба на фондация „Модус Вивенди БГ“ по случай 24 май, в която преди откриването на изложбата си в Художествената галерия „Владимир Димитров-Майстора“ взе участие и художникът Любен Диманов заедно със съпругата си. 

Творческата вечер „Поезия и музика край Струма“ ще бъде на 15 юни от 19 ч. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK