22-годишният Акбаржон Джалилов е атентаторът от Петербург, потвърди Москва

Източник: ВКонтакте

Следственият комитет на Русия разкри името и годините на атентатора, който извърши нападение на метростанция в град Санкт Петербург, съобщиха руски медии.

Според комитета роденият на 1 април 1995 г. Акбаржон Джалилов е атентаторът самоубиец. По-рано днес говорител на Държавния комитет за национална сигурност на Киргизстан заяви, че атентаторът е 22-годишният Акбаржон Джалилов, който е роден в град Ош през 1995 г.

Следствието установи самоличността на мъжа, организирал взрива във вагона на метрото в Санкт Петербург. Казва се Акбаржон Джалилов, роден е на 1 април 1995 г., съобщиха от ведомството.

В съобщението на следствието се казва, че криминалисти са намерили ДНК следи от Джалилов върху чанта, оставена на метростанция "Площадь Восстания", в която е имало взривно устройство.

Ведомството уточни, че обезвреденото устройство е било оставено от Джалилов. Нападателят е с руско гражданство.

При нападението загинаха 14 души, а други десетки пострадаха. Вчера около 14,40 часа местно време на метростанция "Технологический институт" и "Сенная площадь" в Санкт Петербург беше взривен експлозив с мощност 200-300 грама тротилов еквивалент. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK