Извънредно от Кремъл! Русия очаква терористична заплаха от Турция

Дмитрий Песков, Източник: БЛИЦ

В Кремъл не изключват вероятността от терористична заплаха от Турция. Това е заявил прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков. Отговаряйки на въпрос свързан ли е засиленият контрол към доставките на селскостопански продукти от Турция с терористични фактори, Песков отговаря: "Това е свързано с достатъчно широк спектър различни фактори".

На уточняващ въпрос има ли в това евентуална терористична заплаха, той отговаря: "Не бива да се изключва и възможността за терористична заплаха"."Москва още чака реалистични обяснения от Анкара за сваления руски бомбардировач Су-24", е заявил още прессекретарят на президента на Русия. По думите му "безусловно, да се поправи такава съкрушителна щета, каквато бе нанесена на двустранните отношения, е много сложно и много тежко".

"Това е твърде сериозно произшествие, с много сериозни, неминуеми последици. В същото време ние много държахме на нашите двустранни отношения, отношения действително партньорски, отношения взаимоизгодни, отношения много перспективни", е отбелязал Песков, цитиран от РИА Новости.

Във вторник в Сирия бе свален руски бомбардировач Су-24. Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че самолетът е бил ударен от ракета "въздух-въздух" от турски F-16 над сирийска територия и падна в Сирия на 4 км от границата с Турция.

Руският президент нарече това "удар в гърба" от страна на поддръжниците на терористите. Министерството на отбраната на Русия заяви, че всички действия на ударната авиация в бъдеще ще се осъществяват под прикритието на изтребители. /БЛИЦ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK