Благоевградският театър се включва в инициативата „Коледа за Мишо”

"Бягство от Москва", снимки: ДТ "Никола Вапцаров"

Тази събота в Драматичен театър ще премине под мотото „Коледа за Мишо”. Театърът се присъединява към инициативата на Община Благоевград с две представления в съботния ден. 

Михаил Николов е многократен медалист на състезания по MMA и бразилско жиу-житцу, прославил нееднократно Благоевград и България. След нелеп инцидент той наранява гръбнака си. Предстои му жизненоважна операция на гръбначния стълб. Колкото по-бързо бъдат събрани средствата за неговото лечение, толкова по-големи са шансовете му да бъде като нас и отново да се чувства жив.

От 11:00 часа, на голяма сцена, малките приятели на театъра ще гледат „Коледна елха” по Туве Янсон. Детското представление е дело на популярния творчески тандем Огнян Спиров и Биляна Дилкова, които са известни на благоевградската публика с успехите си в театралното изкуство.

Финландската шведскоезична писателка Туве Марика Янсон е носителка на многобройни литературни награди, отличена е и със златен медал „Ханс Кристиан Андерсен“. Сред читателите е популярна с произведенията си за деца, най-вече със серията за забавните муминтроли.

Муминтролите „живеят в горите на приказките детски, едни такива дето са малки и чудесни. Те се казват Хемули и Гафси, Миси даже Хомси и Мюмли, Филифьонки, най-вече Муминтрол.” Тези симпатични герои спят зимен сън - като мечетата. Но когато в сънищата им нахлуе тревога и студен въздух, животът им се изпълва с вълнения, опасности и приключения.

В приказните истории муминтролите се появяват първо като комикс, след което продължават стремителния си път в театралното изкуство по цял свят.

Постановка: Огнян Спиров и Биляна Дилкова

Сценография: Георги Славков

Участват: Теодор Куков, Гергана Змийчарова, Божана Косева, Георги Манев, Славяна Любомирова, Кънчо Кънев и със специалното участие на Дядо Коледа.

Вечерта, от 19:00 часа, камерна сцена отново събира Албена Чобанова, Лъчезар Кацарски и Димитър Захариев, които ще разкажат на зрителя една човешка история, история за един разпадащ се брак, в който са вплетени съдбите и интересите на трима души - баща, майка и син. В сюжета на „Бягство от Москва” има много неочаквани обрати, поднесени с доста чувство за хумор.

"Отстъпление от Москва'', както е оригиналното заглавие на британската пиеса на Уилям Никълсън, няма нищо общо нито с военната тематика, нито с руската столица. Заглавието много точно съответства на стройната система от метафори, заложени от автора и прекрасно поставени на сцена от екипа на спектакъла.

Постановка: Петър Пейков

Музикална среда: Петър Пейков

Сценография и костюми: Юлияна Войкова-Найман

Участват: Албена Чобанова, Димитър Захариев /гост/ и Лъчезар Кацарски

Кутията на благотворителната инициатива може да намерите на касата на театъра, а по време на представления, в главното фоайе.     

Всички събрани средства ще бъдат дарени и преведени по сметката на Михаил Николов.

Защото е Коледа!

Защото ние вярваме, че хората имат добри сърца!

 

"Бягство от Москва"
"Коледна елха"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK