22-годишна натровена с риба в комплекс край Банско, където тренира Динамо-Москва

снимка: infomreja.bg, архив

22-годишна жена е в болницата в Благоевград, след като получи хранително отравяне с риба в комплекс край Банско, в който гостуват за подготителни лагери елитни чужди футболни отбори, съобщи БГНЕС.

Надя Д., рецепционистка в хотел „Пири” между Банско и с. Баня е приета тази нощ в Спешно-приемно отеделение на МБАЛ-Благоевград с хранително отравяне, след като за вечеря й сервирали скумрия на скара. Няколко часа след „вечерята” Надя почувствала неразположение, започнали типичните симптоми на хранително отравяне.

С линейка на ЦСМП-Разлог пострадалата жена е транспортирана до МБАЛ-Благоевград, тъй като в разложката болница няма реанимация. В Спешно-приемно отделение на МБАЛ на натровената рецепционистка са й направени промивки и вливания, стабилизирана е.

Комплекс „Пири”, намиращ се край пътя от Банско за с. Баня, е собственост на бизнесмена Димитър Пиришанчин-Пири. Единствената пострадала след консумацията на скумрията на скара е 22-годишната рецепционистка, по простата причина, че само тя от персонала на хотела е вечеряла.

Както БГНЕС информира, на подготвителен лагер в комплекс „Пири”, където има басейн и тренировъчно игрище, от 26 юни е на подготовка вторият отбор на „Динамо”-Москва. Футболистите на руския отбор и останалите гости на комплекса не са пострадали, явно рибата-скумрия с изтекъл срок на годност, е предлагана като храна само на персонала на комплекса.

Футболистите на „Динамо” приключват днес лагера си край Банско.

Името на Димитър Пиришанчин изплува след разстрела от 3 юли, когато с автомат Калашников бяха резстреляни местният лихвар Васил Донев-Доневио и гардът му Бинко Робов-Бината. Според публикации в медиите, Пиришанчин взел голям заем от Донев, но не го връщал, заради което бил заплашван от лихваря.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK