22 фирми в конкуренция за санирането на 6 блока в Дупница

Снимки: Община Дупница

22 фирми се конкурират за санирането на 6-те блока в Дупница, които бяха включени във втората процедура по избор на изпълнители. Днес, в открито заседание и в присъствието на представители на участниците, комисия с председател Крум Милев отвори документите.

Общата прогнозна стойност за тях е 3 155 626,48 лева без ДДС за бл. 91, 92 и 93 в жк. "Бистрица", бл.1 в жк. "Дупница" и бл.43 и бл.44 в жк. "Велчова завера". След проверката на документите за допустимостта им до втори етап - отваряне на ценови оферти, ще бъде обявена датата на следващото заседание.

"Работата по проверката на документите по първата процедура, която засяга 18 блока продължава. Много е голям обемът от документи, който трябва да се провери подробно и предполагам до средата на месец юни ще бъде заседанието по обявяване на ценовите оферти. Знаете, че има вероятност за обжалвания по някои позиции, но в края на лятото очакваме да стартира санирането на първите блокове и през есента да имаме вече напълно готови", заяви зам.кметът по европроектите Красимир Георгиев.

Максималният срок за приключване на ремонтните дейности за жилищна сграда е до 4 месеца.

Общо 24 блока ще бъдат санирани напълно безплатно по националната програма, което представлява 100-процентова успеваемост.

Дупница е една от малкото общини в България, която успя да сключи договори за финансиране за всичките подадени заявления от сдружения на собственици и по този начин осигури финансиране.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK