Есенен фестивал „С музика и вяра в сърцето“ - за трета година в Гоце Делчев

Организатори са Неврокопската света митрополия и община Гоце Делчев

Неврокопската света митрополия и община Гоце Делчев за трети път организират есенен музикален фестивал „С музика и вяра в сърцето“. Той ще се проведе от 29-и октомври до 9-и ноември.

Официалното откриване на културното събитие ще стане на 29-и октомври в Дома на културата с участието на Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци. Началният час на тази и на всички останали прояви в рамките на фестивала е 18:00.

На следващия ден, вече в сградата на Митрополията, ценителите на класическата музика ще чуят изпълненията на цигуларката Далия Чолакова и пианистите Диана Чаушева и Венцислава Тодорова от Националното музикално училище „Любомир Пипков“ – София.

В Деня на народните будители в Митрополията ще пее камерен хор „Иван Спасов“, а на 04-и ноември същата сцена ще заемат пианистът Георги Спасов, вокалистката Весела Апостолова и кларинетистът Анастас Камиларов.

Неврокопската митрополия ще бъде мястото и на следващите концерти – на 06-и и 08-и ноември. Първият е на тромпетиста Петър Македонски и пианистката Снежана Абрашева, а вторият – на народен хор и оркестър към Музикалното училище в Серес – Гърция.

На 9-и ноември от 08:00 часа в храм „Успение Богородично“ ще бъде отслужена заупокойна света литургия.

Входът за всички фестивални прояви е свободен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK