21 тона нелегален спирт откриха в тир на Кулата

Снимка: Митници, архив

Нов опит за пренасяне през границата на голямо количество нелегален спирт предотвратиха митническите служители от Митница "Югозападна".

На 20.07.2018 година при проверка на товарен автомобил с българска регистрация, излизащ от страната през ГКПП - Кулата, митническите служители откриват 21 000 литра нелегален спирт.

По документи камионът превозвал изкуствен тор.

По метода „анализ на риска" превозното средство е селектирано за пролъчване с рентгенова апаратура.

При последвалата физическа проверка митническите служители откриват, покрити с чували, опаковани като палети, 21 контейнера, всеки с вместимост 1000 литра, пълни с течност с мирис на алкохол.

Направеното замерване на течността с денситометър е отчело  96,3 % vol алкохолни градуса. В хода на проверката са открити и 6 кашона с празни опаковки за тютюн за пушене.

Акцизната стока, опаковките за тютюн и товарният автомобил, послужил за извършване на нарушението са задържани. Взети са проби за лабораторен анализ. Дължимият акциз за подобно количество спирт е над 200 000 лева. Работата по случая продължава. 

В края на май тази година митническите служители задържаха 18 тона нелегален спирт, укрит в български камион, излизащ от страната през ГКПП - Кулата.

Предполага се, че спиртът е предназначен за производство на спиртни напитки, разпространявани в гръцките курорти.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK