Една година между КОВИД отделението и пленарната зала

Снимка: БСП

Млад социалист стана национален рекордьор по доброволчество

Вече два месеца младият социалист Васил Стоянов е доброволец в МБАЛ "Света Петка Българска" в Нова Загора. Младежът работи от 22 ноември миналата година на първа линия в ковид отделението, като полага напълно безвъзмезден труд.

Социалистът почерпил вдъхновение от лидера на БСП Корнелия Нинова, която първа се включи да помага като санитар в софийска болница. Примерът й бе последван от други нейни колеги от парламентарната левица, както и от редови партийни членове. Сред тях и Васил Стоянов, който стана доброволец в здравното заведение в родния си град, изпитващо остър дефицит на персонал като всички болници у нас.

Наскоро младият социалист съобщи във Фейсбук, че от болницата са му предложили трудов договор, за да се възползва от бонуса от 1 000 лв. за всички, участващи в борбата с COVID-19 на първа линия. Васил Стоянов обяви и решението си: „Ще даря тези пари на болницата в Нова Загора! Обещавам, че всеки един лев, получен по този договор, ще дам под формата на дарение на МБАЛ "Света Петка Българска".

В началото на третия месец от доброволческата си мисия Стоянов заяви: „Продължавам да бъда на първа линия и ще дарявам всеки лев, получен по трудовия ми договор към болницата. Сигурен съм, че заедно ще се справим. Станах доброволец, за да помагам на хората, а не, за да изкарвам пари от това. Ще продължавам да бъда на първа линия, докато се налага“.

С даряването на хонорара, който му се полага като доброволец, той се надява да допринесе за улесняването на ситуацията за здравното заведение.

Отдаден на каузата, социалистът споделя, че много хора са се съмнявали в искреността на намеренията му, но бързо се е сприятелил с лекари, медицински сестри и санитари.

"А едно от нещата, които може би най-много ми харесват и ми е най-приятно, е когато видя, че хората са благодарни и оценяват помощта", подчертава Васил Стоянов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK