21 медицински сестри от градини и училища влизат в КОВИД отделението в Петрич

Снимка: Infomreja.bg

Медицинските сестри от градини и училища в община Петрич дадоха съгласие да работят

Медицинските сестри от градини и училища в община Петрич дадоха съгласие да работят в болницата и социалните звена.

Приключиха срещите между ръководството на община Петрич и медицинските сестри от детското и училищно здравеопазване. Постигнато е взаимно съгласие за оказване на подкрепа от страна на медицинските специалисти в работата на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД, база - Петрич, и социалните звена, работещи в общината.

Шест медицински сестри са изявили желание да помагат на своите колеги в болницата, пет медицински сестри ще работят в дежурната група за децата на медицинските специалисти в ДГ „Слънце“, три медицински сестри се пренасочват да помагат в Дневен център „Надежда“, две в Преходно жилище, две в Център за настаняване от семеен тип– Петрич, две медицински сестри в Център за настаняване от семеен тип – Първомай и една медицинска сестра в Дневен център „Слънце“. Една част от медицинските сестри, работещи в детското и училищно здравеопазване са в болничен.

Кметът на общината Димитър Бръчков изразява огромна благодарност за отзивчивостта, високия професионализъм и съпричастност! Нека и всички граждани бъдат отговорни, за да помогнат на медиците в борбата с Ковид 19!

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d