Откриха оръжие край Костенец

Снимка: МВР

"Намерено е оръжие на едно от убийствата в Костенец." Това заяви на брифинг от Костенец главният секретар на МВР Ивайло Иванов, цитиран от News.bg. По думите му то отговаря по вид и калибър на едно от оръжията на извършените убийства в Костенец.

Главният секретар не поясни обаче къде точно е намерено оръжието. Той обясни, че след направена експертиза вече ще бъде ясно за кое от убийствата отговаря намереното оръжие, но преди това не желае да се ангажира с предположения.

Иванов подчерта, че издирването продължава, като целия наличен ресурс на МВР е ангажиран с акцията по издирването на Стоян Зайков.

На въпрос дали има пропуски от страна на служителите на реда, тъй като 9 ден Зайков е неизвестност, той отбеляза, че вероятно имат някакви слабости, но ще направят всичко възможно да го намерят по-скоро.

Главният секретар уточни още, че имат предположения, че издирваният е в района. По думите му в минали периоди се е укривал с месеци и е способен сам да оцелява.

"Профилът му вече е изяснен, няма данни да е направена връзка с роднините, те са под наш контрол", допълни още Иванов.

Към момента няма информация и Стоян Зайков да има помагачи.

Вчера вътрешния министър Младен Маринов заяви в кулоарите на парламента, че хора, евентуално застрашени от Стоян Зайков са изселени.

От Костенец главният секретар поясни, че списък с потенциални жертви на Стоян Зайков не е намерен.

Главният секретар Ивайло Иванов призова да не се подават фалшиви сигнали за заподозрения в Костенец.

На брифинг преди това главният секретар заяви, че още не е потвърдена връзка между убийството на съседа на издирвания и Милена Шишкова (убитият съсед е братовчед на Зайков, а Шишкова е майката на сина му - б.р.).

На 10 май 38-годишната Милена Шишкова беше открита в безпомощно състояние до дома си. До момента предположенията на полицията са, че убиецът е бившият й партньор Стоян Зайков.

43-годишният мъж продължава да се издирва, като до момента са претърсени над 30 адреса в града, но без успех. /News.bg/

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za
loading...