Седем мъже в ареста за наркотици след спецоперация в Бургаско

Снимка: Infomreja.bg, архив

Неутрализирани са две наркооранжерии

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани седем мъже.

Образувани са две бързи производства и пет преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас. Неутрализирани са две оранжерии за отглеждане на конопени растения.

Най-характерните случаи са свързани със задържането на:

- 36-годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, обитаващ апартамент в бл. 27 в ж.к. «Меден Рудник», в който при извършеното претърсване са намерени и иззети: съцветия от зелена листна маса / канабис/ с общо тегло около 180 гр. и две електронни везни. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

- 22-годишен бургазлия, който около 12.00 ч. на 04.04.т.г. / в изборния ден/ по време на изпълнение на служебните си задължения по охрана в училище в бургаски комплекс, където са разположени Секционни избирателни комисии – част от процеса по избори за народни представители, пушел в двора до сградата на училището, саморъчно свита цигара с канабис. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо пет случая. Водачите са на възраст от 20 до 32 години, сред които и една 26-годишна бургазлийка. Двама от водачите / на 22 и 24 години / шофирали след употреба на метамфетамин, един 32-годишен водач от кюстендилското село Слокощица шофира товарен автомобил „Форд Транзит”, със софийска регистрация след употреба на амфетамин, един водач от сунгурларското село Костен шофирал „Фолксваген Голф”, с бургаска регистрация след употреба на: амфетамин, метамфетамин и кокаин.

26-годишна бургазлийка, шофирала „Ауди А 4”, с бургаска регистрация, е задържана два пъти в рамките на няколко часа за шофиране след употреба на метамфетамин и канабис: първият от тях е на 08.04. около 16.50 ч. в района пред хотел «Диамант» в Слънчев бряг, когато служители от Районно управление - Несебър установили, че по време на извършваната проверка бургазлийката, движеща се с автомобила си от Свети влас към Несебър, била силно притеснена и със забавени реакции.

Тестът за употреба на наркотични вещества бил положителен за канабис и метамфетамин. Жената отказала да даде кръв за химичен анализ. Табелите на управлявания от нея автомобил са свалени, а след полицейско задържане, бургазлийката е освободена. По случая е образувано бързо производство.

Няколко часа по-късно - около 22.00 ч., в района на кръговото кръстовище на вход-изход за кв. «Сарафово», служители от Пето Районно управление – Бургас спрели автомобила на 26-годишната бургазлийка, движещ се без регистрационни табели, като водачката отново е тествана за употреба на наркотици / тестът отново бил положителен, но този път бургазлийката дала кръв за химичен анализ/.

Същата е задържана за срок до 24 часа. По случая  е образувано бързо производство.

В три случая водачи на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления: спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 1 037 нарушения на скоростта. В девет случая превишената скорост е над 50 км./ч - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. Неправоспособните водачи са двама.

С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани 12 велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях: управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без избутване на велосипеда / най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”/. За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 26 пешеходци, а за преминаване на неразрешаващ / червен/ светофарен сигнал са санкционирани 11 водачи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK