21-годишен дрифрира с мерцедеса си в бургаски мол

Снимки: МВР

Задържаха го, взеха му книжката и го глобиха

21-годишен бургазлия, дрифтиращ с Мерцедес с бургаска регистрация в Mall „Галерия” в к-с „Славейков”, е установен и санкциониран от служителите на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас.

Бургазлията изпълнявал рискованите маневри в подземния паркинг на търговския обект, като е забелязан от служителите на частната охранителна фирма. Те подали своевременно сигнал до контролните органи и съдействали за задържането на бургазлията.

На нарушителя е съставен акт, който ще доведе до санкция - една година лишаване от правоуправление и глоба в размер на 3 000 лв. Лекият автомобил, ползван от рисковия водач, е спрян от движение, тъй като е констатирано и допълнително затъмняване на стъклата, нарушаващо законовите изисквания.

Този случай не е първият за санкциониран водач, дрифтиращ в затворения паркинг на Mall „Галерия”, съобщават от МВР. Своевременно след подаване на сигнал било от охранителната фирма, било от граждани, контролните органи вземат отношение към всеки от случаите, но обичайно „нарушителите” разполагат с т. нар. „съгледвачи”, които сигнализират при влизане на полицейски автомобил в зоната на закрития паркинг.

Оттук нарушителите предприемат мерки за да се укрият, но контролните органи се снабдяват със записи от видеокамерите, разположени в обекта и заснели нарушението. На база видеозаписите се образуват административни производства и издирват нарушителите с цел санкциониране.

Предприетите от служителите на МВР и управата на търговския обект мерки за снижаване броя на случаите с рисково шофиране или дрифтиране в затворения паркинг ще продължат и за в бъдеще, като призоваваме гражданите, станали свидетели на подобно поведение да сигнализират своевременно на тел. 112!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK