Утре откриват академичната година в Американския университет

Снимка: АУБ

На 4 септември от 18 ч. в кампус „Скаптопара“ Американският университет в България (АУБ) тържествено открива академичната година. Студентите ще бъдат приветствани от президента на АУБ д-р Стивън Съливан и специалния посланик на учебното заведение Росен Плевнелиев. В края на август АУБ беше домакин на Седмицата на ориентацията, която предшества учебния процес и приобщава новите студенти към живота в модерния кампус в Благоевград.

Тази година интересът на студентите към получаване на престижно образование и двойна диплома (валидна както в Европа, така и в САЩ) бележи ръст с 30 на сто, а процентът на увеличение сред българските студенти е 58. От тази есен АУБ добави към академичното си портфолио „Психология“, която студентите ще могат да изучават като специалност или подспециалност в зависимост от техните предпочитания.

В АУБ има новости и в преподавателския състав. Мари Елиът (САЩ) ще преподава в Департамента по журналистика и масови комуникации. Тя е част от творческия екип на редица филмови и телевизионни продукции като „Дневниците на вампира“, „Зомбиленд“ и др. Към същия департамент се включва и Джейсън Мърфи (Ирландия) с награди като документалист от фестивали в Европа и САЩ за филмите „Няма време за губене“, „Отворена присъда“ и „Поколение“. Магдалена Бернасяк (Полша) се включва като преподавател към департамента по политически науки. Магдалена е работила като старши научен сътрудник в European Trade Union Institute в Брюксел.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK